İso 9001 Nedir

İso 9001 Nedir


Standardizasyon çalışmaları sonucunda sanayi, ticaret ve tüketicilere katkı sağlayan ISO (International Organization for Standardization) Uluslararası Standard Organizasyonudur. ISO 135 ülkenin ulusal Standart kuruluşlarının katkısı ve katılmasıyla, uluslar arası ticaret ve alış veriş hacmini artırmak, alıcı ve satıcı arasındaki güveni tesis etmek amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

ISO (Uluslar arası Standardizasyon Örgütünün merkezi İsviçre’ nin Cenevre kentindedir. ISO 9001 Belgesi ve Şirketler ISO 9001 Belgesi üretim yapan işletmenin, ortaya koyduğu mal ve hizmetin uluslar arası piyasada kabul edilmiş yönetim sistemine uygun bir şekilde, sevk ve idare edilen bir yönetim ve idare anlayışının sonunda ortaya konduğu, bu itibarla üretim yapan işletmenin mal ve hizmet kalitesinin süreklilik arz edeceğinin güvencesini verir.

ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi

ISO 9001:2015 Belgesi öncelikle kurumsal kullanım ve sistematik düzen için gereklidir. Türkiye de bu uygulamaların haricinde ihalelerde kullanım ve ihracat içinde genel manada belge alınmaktadır.

Sistemin aslına inildiğinde ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi yaptığını yaz/ yazdığını anla/anladığını oku/ okuduğunu uygula sistemi de diyebiliriz.

Burada amaç vazgeçilmeyen personel olmamasıdır. Herhangi bir nedenle kilit noktada bulunan bir personel işten ayrıldığında onun yerini doldurmak zor görünebilir.

Fakat ISO 9001 Kalite Sistemi kullanılıyorsa daha önceki yazılı prosedürleri uygulayarak yeni personel daha kolay adapte edilebilir.

Buradan yola çıkışla kimse vazgeçilmez değildir ilkesini uygulayabilirsiniz.

Neden ISO 9001 Belgesi Almalıyım ?

  • Şirket/işletme/işyerinde kalite anlayışının gelişmesi,
  • Kar, verimlilik ve Pazar payındaki artışın sağlanması,
  • Etkin ve güçlü bir yönetim,
  • Maliyetin minimize edilmesi,
  • Personelin daha verimli ve daha mutlu çalışması,
  • Şirket içi iletişimin güçlenmesi,
  • Şirketin tüm faaliyetlerinde geniş bir izleme ve kontrol alanı,
  • Satışı yapılan ürünün minimum iade oranına ulaşması,
  • Müşteri memnuniyetinin en yüksek düzeye çıkarılması,

Küresel bir geçerliliği olan bir yönetim sistemi olması nedeni ile şirketler ISO 9001 belgesi almalıdır.


ISO 9001 ‘in Yurtdışındaki Yararları ?

  • Şirketin imajını güçlendirir.
  • Müşteri sayısını artırır.
  • Müşteri memnuniyetini artırır.
  • Rekabet gücünü artırır.
  • Kolay hammadde bulma ve sağlam ve güvenilir tedarikçi ilişkileri sağlaması.


ISO 9001 ‘ in Yurtiçi Yararları ?

  • Etkili ve güçlü bir yönetim.
  • Bölgeler arası kültürel değişimler ve ülke insanını daha tanıma ve analiz etme.
  • Kalite bilinç ve algısının oluşturulması.
  • Düzenli dosyalama, bilgi havuzu oluşturma ve sağlam arşivleme sistemi.
  • Sistematik çalışma şekli.
  • Şirketin her alanında standardizasyon ve tutarlı politika.
  • Etkin ve üretkenliği artması.
  • Maliyet yönetimi ve maliyeti düşürme.

Marka ve patent başvurusu süreçlerinizin yanı sıra kalite belgesi prosedürlerinde de Karar patent yanınızda.

 

ISO kalite belgelerine sahip olmak istiyorsanız iso9001.com.tr üzerinden belge temin edebilirsiniz. Güncel kampanyaları Kampanyalar sayfasından takip edin, cazip fırsatları kaçırmayın..

Şirket ve İşletmeleri ISO 9001 Belgelendirme Yetkisi Kimdedir ?

ISO 9001 belgelendirme yetkisi üye Ülkelerde bulunan akreditasyon kurallarına göre verilir. Türkiye’deki şirketlerin ISO 9001 belgelendirme işlemi, akreditasyon yetkisi bulunan TÜRKAK yapmaktadır.

İlgili Hizmetler
İlgili Konular
ISO 13485 Belgesi

ISO 13485 sisteminin amacı, AB uyum süreci esnasında tıbbi cihaz imalatçıları mevcut yasal yükümlülükleri, müşteri beklentilerini karşılamak, verimliliği artırabilmek ve kanuni bir dayanak bulmak amacıyla kalite sistemi kurmak ve bu oluşturulan kalit…

Devamını Oku

ISO 14001 Çevre Kalite Yönetim Sistemi

ISO Standart Geliştirme Komitesi TC207 tarafından geliştirilen Çevre Yönetim Standardıdır. Bu çevre yönetim serisi kurum ve kuruluşlarla ilgili tüm çevresel konuları içine alacak şekilde tasarlanmıştır. Kurum ve kuruluşların faaliyetlerinden kaynakla…

Devamını Oku

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi

Gıdaların temiz, sağlıklı, besleyici olması gıda tüketicisinin temel talebidir. Bu istek ve talep kesin ve değişmez bir kalite ölçütüdür. Bu ölçüyü elde edebilmenin şartı ise Gıda Güvenliği Kontrol Sistemidir. Fakat bu süreç, çok uzun, sıkıntılı ve z…

Devamını Oku

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Belgesi

Bilgi dünyanın en değerli ürünüdür. Bilgi sahibi iseniz dünyaya hükmedebilirsiniz veya dünya savaşı çıkarabilirsiniz ya da hastalıklarla mücadele edip insanlığa yardım edebiliriniz. Bunun için şirketler ve işletmeler bilgileriniz saklamaya önem verir…

Devamını Oku

ISO 45001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi

ISO 45001, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri için uluslararası bir standarttır. Bu standart, iş yerlerinde güvenli çalışma koşullarını sağlamak, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek amacıyla uygulanır. ISO 45001, işletmelerin iş sa…

Devamını Oku

Ce Belgesi

CE işareti " Conformite European " kelimelerinin kısaltılmasıdır ve literatürdeki anlamı " European Conformity " , Avrupa Normlarına Uygunluktur. CE işareti kesinlikle marka değildir. CE işareti, üzerinde bulunduğu ürünün kaliteli olduğu anlamına gel…

Devamını Oku

TSE TSEK Belgesi

Türk Standartları Enstitüsü 1964 yılında “Standartlara Uygunluk Belgelendirmesi (TSE Markasını Kullanma Hakkı) “ vererek ürün belgelendirmesini başlatmıştır. TSE’ nin bu uygulamasının ilk baştaki amacı, üreticilerin belirlenen standartlara uygun, yük…

Devamını Oku

KVKK Bilgilendirme Metni

Günümüzde bilgi paylaşımının büyük bir hız kazanması neticesinde 24.03.2016 tarihinde kabul edilen 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hayatımıza girmiş ve çıkan yönetmelikleri çerçevesinde de uygulamaya geçilmiştir. Söz konusu kanun ve uy…

Devamını Oku