ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Belgesi

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Belgesi


Bilgi dünyanın en değerli ürünüdür. Bilgi sahibi iseniz dünyaya hükmedebilirsiniz veya dünya savaşı çıkarabilirsiniz ya da hastalıklarla mücadele edip insanlığa yardım edebiliriniz. Bunun için şirketler ve işletmeler bilgileriniz saklamaya önem verirler ve mümkün olduğu kadar bilginin en azını çevreleri ile paylaşmayı tercih ederler.

ISO 27001 BİLGİ TEKNOLOJİSİ - BİLGİ GÜVENLİĞİ, bu bilgilerden hangilerinin özenle ve dikkatle korunması gerektiğini, hangilerinin paylaşılması gerektiğini belirleyen bir sistemdir. ISO/IEC 27001 uygulamalar için tavsiyeler ve örnek yöntemler içeren başvuru dokümanı olarak tasarlanmıştır. Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan Kasım 2002 yılında yayımlanan “BİLGİ TEKNOLOJİSİ - BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİMİ İÇİN UYGULAMA PRENSİPLERİ” (Information technology - Code of practice for information security management) yönergesine ulaşmanız mümkündür.

NEDEN ISO 27001 BELGESİ ALMALIYIM ?

Müşterileriniz ve iş yaptığınız şahıs veya işletmeler, sizin tüm bilgileri güvende tutacağınızı taahhüt ettiğiniz için, kendilerini ve ticari sırlarının güvende olduğunu bilirler.
Sahibi olduğunuz bilgilerinizi güvenle korumanızı ve meydana gelebilecek zararları minimize etmenize imkân tanır.
İşletmenin değerini, yatırımını ve hedeflerini sürdürüp, koruyabilmesi amacıyla yapılması gereken kontrollerin işletme içinde yerleştirilmesi ve uygulanması konusunda temel teşkil eder.
Piyasadaki rakiplerinize göre bir adım önde olmanızı sağlar.
Uluslar arası ihalelere katılabilmenin şartlarından birisi olan ISO/IEC 27001:2005 standartlarının gereklerini yerine getirmiş olursunuz.
Küçük bir bilgi güvenliği ihlalinin yol açacağı zararlar çok büyük olabilir. ISO 27001 belgelendirmesi karşılaşacağınız zararları azaltır. Bu müşterileriniz ve iş kolunuz için çok önemlidir.
Bilgi güvenliği için yaptırdığınız sigorta primlerinde düşüş sağlar.
Konu ile ilgili tüm kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygunluğunuzu resmi makamlara ispatlamanıza yardımcı olur.
İşletme bazında bilginin nasıl korunacağı ve sistem zayıflıkları ve gereksinimleri hakkında bilgi verir.
Çalışanların da bilginin korunması ve önemi hakkında bilinçlenmesini sağlar.
Düzenli olarak yapılan denetlemeler, sisteminizin açıklarını bulmanıza ve sisteminizi daha da iyileştirmenize yardımcı olur.
Her seviyede gizlilik sağlarsınız.
Bilgiye sadece yetkili personel, yetkisi kadar ulaşabilir.
E-ticaretin şartı olan işlevsellik, güvenirlilik, güvelik ve veri koruması hakkındaki tüm gereklilikleri sağlar.

 

ISO kalite belgelerine sahip olmak istiyorsanız iso9001.com.tr üzerinden belge temin edebilirsiniz. Güncel kampanyaları Kampanyalar sayfasından takip edin, cazip fırsatları kaçırmayın..

İlgili Hizmetler
İlgili Konular
İso 9001 Nedir

Standardizasyon çalışmaları sonucunda sanayi, ticaret ve tüketicilere katkı sağlayan ISO (International Organization for Standardization) Uluslararası Standard Organizasyonudur. ISO 135 ülkenin ulusal Standart kuruluşlarının katkısı ve katılmasıyla,…

Devamını Oku

ISO 13485 Belgesi

ISO 13485 sisteminin amacı, AB uyum süreci esnasında tıbbi cihaz imalatçıları mevcut yasal yükümlülükleri, müşteri beklentilerini karşılamak, verimliliği artırabilmek ve kanuni bir dayanak bulmak amacıyla kalite sistemi kurmak ve bu oluşturulan kalit…

Devamını Oku

ISO 14001 Çevre Kalite Yönetim Sistemi

ISO Standart Geliştirme Komitesi TC207 tarafından geliştirilen Çevre Yönetim Standardıdır. Bu çevre yönetim serisi kurum ve kuruluşlarla ilgili tüm çevresel konuları içine alacak şekilde tasarlanmıştır. Kurum ve kuruluşların faaliyetlerinden kaynakla…

Devamını Oku

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi

Gıdaların temiz, sağlıklı, besleyici olması gıda tüketicisinin temel talebidir. Bu istek ve talep kesin ve değişmez bir kalite ölçütüdür. Bu ölçüyü elde edebilmenin şartı ise Gıda Güvenliği Kontrol Sistemidir. Fakat bu süreç, çok uzun, sıkıntılı ve z…

Devamını Oku

ISO 45001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistem Belgesi

ISO 45001, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri için uluslararası bir standarttır. Bu standart, iş yerlerinde güvenli çalışma koşullarını sağlamak, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek amacıyla uygulanır. ISO 45001, işletmelerin iş sa…

Devamını Oku

Ce Belgesi

CE işareti " Conformite European " kelimelerinin kısaltılmasıdır ve literatürdeki anlamı " European Conformity " , Avrupa Normlarına Uygunluktur. CE işareti kesinlikle marka değildir. CE işareti, üzerinde bulunduğu ürünün kaliteli olduğu anlamına gel…

Devamını Oku

TSE TSEK Belgesi

Türk Standartları Enstitüsü 1964 yılında “Standartlara Uygunluk Belgelendirmesi (TSE Markasını Kullanma Hakkı) “ vererek ürün belgelendirmesini başlatmıştır. TSE’ nin bu uygulamasının ilk baştaki amacı, üreticilerin belirlenen standartlara uygun, yük…

Devamını Oku

KVKK Bilgilendirme Metni

Günümüzde bilgi paylaşımının büyük bir hız kazanması neticesinde 24.03.2016 tarihinde kabul edilen 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hayatımıza girmiş ve çıkan yönetmelikleri çerçevesinde de uygulamaya geçilmiştir. Söz konusu kanun ve uy…

Devamını Oku